Kansen voor woningverhuur

Kansen voor woningverhuur vanwege Brexit

Voor wie het niet helemaal gevolgd heeft, of de afgelopen jaren onder een steen heeft geleefd; de brexit datum komt dichterbij. De deadline is 31 oktober. 46 jaar waren ze onderdeel van ‘onze club’, in de beginjaren toen nog E.E.G geheten. Premier Johnson heeft er geen problemen mee dat de brexit zonder verdere afspraken met Europa gebeurt. Noem het maar de harde reset. No deal. Onlangs is die kans vergroot van 1 op 4 naar ongeveer 1 op 3 (35% kans). Het voorbereiden op wat komen gaat zoals het beperken van overlast, denk aan lange wachtrijen bij het vluchtverkeer en langdurig en structureel oponthoud bij havens, lijkt het enige wat nog rest.

Van bedrijven die hun kantoren sluiten komt een belangrijk deel naar Nederland. Voor werknemers wordt woonruimte gezocht. Veelal in de randstad maar ook in andere delen van Nederland. Voor Nederland een belangrijk gegeven. Expats stichten hier een gezin, kinderen gaan in Nederland naar school, boodschappen worden lokaal gedaan.

4Homes is dé aangewezen partner voor huisvesting van deze expats. Als u uw huis wilt verhuren aan expats, dan kan 4Homes dat voor u regelen.

Amsterdam wordt voor Nederlanders al (te) duur, maar ook onderhand voor expats. 70.000 expats welke een boven modaal salaris verdienen dreven de huurprijzen verder op. Zij kwamen het afgelopen jaar naar de hoofdstad.

Vastgoedbeheer

Wij verzorgen het vastgoedbeheer in Zuid-West Nederland. In dit deel van het land zijn de huurprijzen minder hard gestegen en ook minder hoog. Ook hierheen is de expat bereid te verhuizen. Een voordeel is dat iedereen die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar hier komt gewend is om te reizen, niet iedereen die in hartje Londen werkte woonde daar immers ook. Zuid-West Nederland is nog betaalbaar voor de expat met midden- of lagere inkomens en de particuliere investeerder verdient er een goede boterham aan. Mocht u niet over voldoende eigen middelen beschikken dan is er de zogenaamde verhuurhypotheek. Inderdaad een hypotheek die u afsluit om de woning te verhuren. Vanzelfsprekend zijn daar strenge eisen aan verbonden en moet uw inkomen voldoende zijn om 2 hypotheken te kunnen dragen. U heeft geen renteaftrek maar mag de hypotheek wel in mindering brengen op de huurinkomsten (in BOX 3) waardoor u een hogere marge kan behalen.

Onze diensten beperken zich niet alleen tot het vinden van een betrouwbare huurder en het bemiddelen van woonruimte, maar ook daarna beheren wij uw woning. 4Homes gaat verder dan de standaardmakelaar en (ont)zorgt voor de inrichting, onderhoud in- en desgewenst ook rondom de woning. Het is onze bedoeling om een langdurige relatie aan te gaan met zowel de expat als huurder, als met u als eigenaar. Als u op zoek bent naar vastgoedbeheer in de brede omgeving van Rotterdam, Tilburg en Breda dan kunt u contact met ons opnemen.

Tarieven vastgoedbeheer

Is dat nou duur? Een vraag die we regelmatig krijgen voor vastgoedbeheer. Houdt u rekening met 7% over de kale maandhuur. Hierin begrepen is ook het financieel beheer zoals het innen van de huurpenningen. Voor begeleiding van groot onderhoud is een uurtarief van € 45,- gebruikelijk (excl. BTW).

Voor wij voor u aan de slag gaan stellen wij altijd een opdracht tot dienstverlening op waarin onze dienstverlening staat beschreven. Geen verrassingen achteraf dus.